U bent hier

Hardware- en systeemeisen

Om met OmniHis Scipio te kunnen werken gelden de volgende vereisten/adviezen:

Hosten van de data

Alle data wordt opgeslagen in een database bij een hostingpartij. Grote voordelen hiervan zijn dat u niet meer dagelijks een backup hoeft te maken en ook het beheer van de tabellen (medicatie etc.) centraal wordt geregeld.
OmniHis B.V. werkt samen met gecertificeerde hostingpartijen waardoor de kwaliteit van de hosting wordt gewaarborgd.

Hardware en Systeemsoftware

MacOs

iMac, MacMini, MacBook Pro met Intel architectuur, 8 Gb RAM aanbevolen, Mac OS X versie 10.9 of 10.10, en 1 Gb vrije schijfruimte ter beschikking van Scipio.
Let op: zowel Omnis Studio 5.0.1 en later als de drivers voor de UZI-pas-kaartlezer vereisen een machine met Intel architectuur (op de markt sinds begin 2006) en een Mac OS X versie 10.9 of 10.10.

WAARSCHUWING Uit testen is gebleken dat Scipio niet stabiel werkt op El Capitan (10.11). We raden u af om El Capitan op uw werkplekken te installeren.

Windows

Minimaal een Windows machine van ongeveer 2 tot 3 jaar oud, minimaal 8 Gb RAM aanbevolen, Windows 7 of hoger, en 1 Gb vrije harde schijfruimte ter beschikking van Scipio.

Windows 10 wordt ondersteund.

NB: Het is zeer belangrijk dat de laatste update van de systeemsoftware is geïnstalleerd. Dit in verband met de benodigde javaversie.

Monitoren

Het gebruik van minimaal 19 inch monitoren wordt aangeraden. Op kleinere monitoren is met het programma te werken, maar zal het in sommige schermen nodig zijn om te scrollen. De minimale resolutie is 1620 pixels horizontaal en 1050 pixels verticaal. 

Instellingen in routers/firewalls

  • Er moet contact met localhost op 127.0.0.1 mogelijk zijn (dit is normaal standaard toegestaan).
  • Er moet contact mogelijk zijn met de database op een poortnummer dat door de hostingpartij zal worden opgegeven.
  • Voor Lifeline Zorgmail moet contact mogelijk zijn via de poorten 465 (SMTP) en 995 (POP).
  • De firewall dient verder toe te staan dat er via poort 22 (SSH) naar buiten kan worden gecommuniceerd (dit ivm mogelijke schermovername door de helpdesk).

Lokale Software

Omnis versie 5.01 wordt voorgeschreven. Zie hiervoor de installatiepagina.

Internet

Om te kunnen werken met max. 6 werkplekken is een standaard verbinding van 8 Mbps download- en 1 Mbps upload-snelheid het minimum. OmniHis B.V. adviseert om een zakelijk abonnement af te sluiten, waarbij tenminste deze bandbreedte wordt gegarandeerd en waarbij de responstijd bij storingen < 1 uur is en een oplostijd van < 8 uur.

Wij adviseren u om ook contact op te nemen met uw hostingpartij, die u kan adviseren wat in uw situatie de meest optimale netwerkverbinding moet zijn.