U bent hier

NedHIS meer voor praktijkmedewerkers

22 maart 2017

Het NedHIS-congres van afgelopen 22 maart had een totaal vernieuwde opzet. Met als doel om de aandacht te leggen op kennisuitwisseling over huisartsenpraktijk gerelateerde ICT-onderwerpen. En daar konden wij wel meer over vertellen!

 

 

NedHIS heeft de plenaire ochtendsessies met voordrachten in 2017 vervangen door workshops. De onderwerpen van deze workshops waren dit jaar allemaal dichtbij de praktijk gekozen. Om een specifieke, oprecht geïnteresseerde doelgroep aan te trekken, is er dit jaar voor gekozen de bezoekers om een kleine bijdrage te vragen. En zo is NedHIS echt een congres voor praktijkmedewerkers en leden van gebruikersverenigingen geworden.

 

            “Afwisselende workshops, veel bekenden en netwerkmogelijkheden, goede sfeer, inspirerende discussies.”

 

Met een 7.9 als gemiddeld cijfer kwam NedHIs positief uit de evaluatie. Ten opzichte van vorige jaren is bovendien het aantal nieuwe deelnemers fors gestegen. Er waren vooral meer huisartsen, doktersassistenten en POH’s. Zij wisten de workshops voor de HIS-onderdelen over het algemeen positief te waarderen.

 

OmniHis op NedHIS

Wij hebben zelf workshops verzorgd over logistiek gestuurde zorgprocessen en patiëntveiligheid. Deze zijn gemiddeld beoordeeld met een mooie 8. Wel kregen wij als tip dat onze workshops volgende keer wat meer tempo mogen hebben. Die tip nemen wij graag mee voor de volgende keer.

 

NedHIS 2018

NedHIS concludeert zelf dat het aanbod praktische workshops (tips en trucs) breder mag. Ook mag er volgend jaar nog meer aanbod voor assistentes en overige praktijkpersoneel komen. Volgend jaar vind NedHIS plaats op 14 maart 2018.