U bent hier

OmniHis Gebruikerscoöperatie en -vereniging

OmniHis is gespecialiseerd in software voor huisartsenpraktijken. Wij ontwikkelen en onderhouden software voor huisartsenpraktijken in heel Nederland. Ook ondersteunen wij huisartsen en praktijkmedewerkers bij het gebruik van onze software.

 

Ons doel is om als gespecialiseerde softwareontwikkelaar voorop te lopen in de ondersteuning van huisartsen bij de automatisering van de informatie voor hun praktijk.

 

Onze onderneming is volledig in eigendom van huisartsen die zelf ook gebruik maken van onze software en lid zijn van onze ‘Huisartsen Gebruikerscoöperatie OmniHis B.A.’. Als eigenaar van OmniHis hebben deze coöperatieleden maximale zeggenschap over de onderneming. De bestuursleden van de coöperatie maken deel uit van onze directie. Besluitvorming vindt plaats in de Algemene Ledenvergadering van de coöperatie.

 

Alle gebruikers van onze software kunnen wensen indienen. De zogenaamde ‘wensenlijst’ die hieruit voortvloeit behandelt een team van huisartsen en medewerkers van OmniHis maandelijks in onze programmavergadering. Een team van huisartsen en ontwikkelaars en testers van OmniHis test vervolgens de nieuwe software. Met deze korte communicatielijnen kunnen wij vaak snel softwareaanpassingen realiseren.

 

Dat wij volledig in eigendom zijn van gebruikers maakt ons bijzonder. Het maakt ons uniek in een markt van softwareleveranciers die veelal door (buitenlandse) financieel aangestuurde ondernemingen of stichtingen worden aangestuurd. Wij krijgen regelmatig terug dat wij één van de meest gebruikersvriendelijke softwareprogramma’s leveren. Zo behaalde onze software bij de enquête van de landelijke huisartsen vereniging (LHV) in 2016 de hoogste score voor gebruiksvriendelijkheid.

 

Lijkt het u ook interessant om een stukje van OmniHis in bezit te hebben en actief bij te dragen aan huisartsensoftware? Dit kan op twee manieren:

  1. door lid te worden van onze vereniging van eigenaren: onze coöperatie;
  2. door lid te worden van onze gebruikersvereniging, welke zich vanuit gebruikersperspectief meer inhoudelijk bezighoudt met de functionaliteit van onze software.